Kunstnere: Emil Keller Skousen, Francis Patrick Brady, Henning Lundkvist, Inga Krüger, Lola Göller, Nicholas Grafia, Niklas Tafra, Pia Eikaas, Vebjørn Guttormsgaard Møllberg
Hvordan ville kunstverden og kunstværker se ud, hvis tidsrejser var mulige? Ud fra dette tankeeksperiment har udstillingsstedet SØ inviteret ni kunstnere til at give deres bud på konsekvensen af rejser i tid.
Steins;Gate er en japansk anime tv-serie, hvor vi følger en gruppe venner, som i deres lejlighed udvikler en mikrobølgeovn, der kan sende tekstbeskeder tilbage i tiden og derigennem ændre nutiden. De ender med at blive i stand til også at sende minder gennem mikrobølgeovnen, så brugerne faktisk kan rejse i tid. Mikrobølgeovne er et fascinerende fænomen: De er futuristiske men på en old school måde. Baseret på nuklear teknologi snyder de tiden ved at opvarme frosne ting langt hurtigere end andre køkkenapparater. Resultatet er ikke så raffineret og fører næppe til stor madkunst men er åh så praktisk!
På udstillingen Popty Ping møder du et bizart lager af identiske modeller af mikrobølgeovne. De splinternye kasser danner fysisk ramme om forskellige aktiviteter af de deltagende kunstnere. I løbet af udstillingsperioden vil performances, foredrag, musik, oplæsning m.m. aktivere og omskabe rummet. Desuden tilføjer hver kunstner et stedfortrædende element i udstillingen, når de ikke selv er tilstede: et manuskript, et objekt, et lydværk osv. Alle aktiviteter er gratis at deltage i og overvære.
Program
Fernisering 30. marts kl. 17 – 21
Performances fra kl. 17.30 med Emil Keller Skousen, Niklas Tafra, Inga Krüger og Henning Lundkvist
15. april kl. 14-17
Performances med Lola Göller og Vebjørn Guttormsgaard Møllberg
13. maj kl. 14-17
Performances med Nicholas Grafia, Francis Patrick Brady og Pia Eikaas
Om SØ
SØ var et kunstnerdrevet udstillingssted drevet af Daniel Peder Askeland og Gisa Pantel som var aktivt fra 2013 til 2020 på Nørrebro i København. På den Frie genoplives SØ som del af udstillingsserien Dacapo.
Om Dacapo
I udstillingsformatet Dacapo inviteres hedengangne kunstnerdrevne udstillingsformater til at genopstå̊. Publikum får mulighed for at stifte bekendtskab med grupperinger og netværk, som på forskellige måder har influeret den danske kunstscene med særlige greb, internationale gæstekunstnere og kunstner-kuratoriske eksperimenter. Dacapo serien forlænger og tydeliggøre den klassiske danske sammenslutningsmodel, hvor kollektivitet, innovation og nye strømninger præsenteres, direkte fra kunstnerne selv.
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.