Jennifee-See Alternate præsenterer et udstillingsprogram i tre akter, der kredser om kunstnerkollektivets tidligere, pågående og fremtidige aktiviteter, baseret på dialog med internationale kunstnere og bidragsydere samt udveksling med en bredere offentlighed. I hele udstillingsperioden vil et musikalsk partitur af komponisten Ani Liv Kampe være visuelt til stede i udstillingsrummet.
Første akt, Jennifee-See Lectures, er en performance-, foredrags- og workshopsrække, hvor inviterede kunstnere og tænkere sætter scenen for den kommende udstillingsperiode. Performances af Adrienne Herr og Shade Théret, kunstnere som Sanna Helena Berger, Ville Laurinkoski, Stella Sieber og Sofie Winther & Thjerza Balaj, ledsages af filosof Stefanie Baumans todelte forelæsning Forms of Solidarity og en forelæsning af Post Brothers. Endelig vil en ikebana-workshop af kunstneren Christian Kōun Alborz Oldham afslutte første akt.
I anden akt vil den stedsspecifikke installation Eyestripe Sleeve af Carina Emery og Dagmar Moldovanu blive genopført og tilpasset til udstillingsrummet Minus 1 på Den Frie. I 2021 markerede Eyestripe Sleeve afslutningen på tre års bestræbelser på at drive Arcway, Jennifee-Sees tidligere tilholdssted, og består af fuldskalaskanninger af dets karakteristiske interiør, inklusive borehuller, pletter og mærker. Nu bliver de visuelle rester af de tidligere aktiviteter til billeder i udstillingsrummet på Den Frie.
Tredje og sidste akt samler og understøtter Jennifee-Sees kollektive bestræbelser i skriftlig form, herunder dens præsentation i Minus 1. Jennifee-See Files omfatter billedmateriale, foredrag og performance-transskriptioner fra udstillingen på Den Frie og tidligere udstillinger på Arcway, et skuespil af kunstneren Aske Olsen samt nye tekststykker af kunstnere og forfattere som Ulrikke Bak, Erdal Bilici, Nanna Friis, Can Küçük, Nynne Roberta Pedersen, Anna Rettl, Carl Benny Robert og Maria Stavrinaki. En forelæsning af kunsthistoriker Sabeth Buchmann vil ledsage udgivelsen af publikationen.
Udstillingen er støttet af Rådet for Visuelt Kunst og Ny Carlsbergfondet.
Jennifee-See Lectures
30. november, 2.-3. december 2023
30. november
16:00 Velkomst
16:15 Ville Laurinkoski, Sofie Winther & Thjerza Balaj, Stella Sieber
2. december
12:30 Stefanie Baumann (forelæsning, første del)
16:00 Ville Laurinkoski, Sanna Helena Berger, Post Brothers, Adrienne Herr, Shade Théret
3. december
12:30 Stefanie Baumann (forelæsning, anden del)
15:00–18:00 Ikebana-workshop med Christian Kōun Alborz Oldham
Jennifee-See Lectures er gratis og åbne for alle at deltage i. Ikebana-workshoppen kræver tilmelding ved at sende en mail til jennifee.see@gmail.com. For at deltage i Stefanie Baumanns forelæsninger anbefales det at læse et tekstudvalg, der kan anskaffes ved at sende en mail til samme adresse.
Jennifee-See Eyestripe Sleeve
af Carina Emery og Dagmar Moldovanu
15. december 2023 – 28. januar 2024
14. december
17:00 Fernisering
Jennifee-See Files
1.-18. februar 2024
1. februar
16:00 Bogrelease og forelæsning af Sabeth Buchmann
Om Jennifee-See Alternate
Jennifee-See Alternate, tidligere kendt som Arcway Nightlands Connector Jennifee-See Alternate, eksisterede i tre år fra 2019 til 2021 som et kunstnerdrevet rum på Liflandsgade 6. På sit højeste talte gruppen ca. 20 medlemmer, og gruppens tilgang til organisering var en form for mod-kuratering, hvilket resulterede i et særpræget udstillingsprogram og et rum formet af medlemmernes interesser. Siden 2022 har kollektivet genetableret sig som Jennifee-See Alternate og fortsætter sine aktiviteter på projektbasis med fokus på kuratering og samarbejde. Jennifee-See Alternate består af Adrian Delafontaine, Anna Linnea Zimling Tydén, Anna Rettl, Dagmar Moldovanu, Erdal Bilici, Peter Palluth og Ville Laurinkoski.
Om Dacapo
I udstillingsformatet Dacapo inviteres hedengangne kunstnerdrevne udstillingsformater til at genopstå̊. Publikum får mulighed for at stifte bekendtskab med grupperinger og netværk, som på forskellige måder har influeret den danske kunstscene med særlige greb, internationale gæstekunstnere og kunstner-kuratoriske eksperimenter. Dacapo serien forlænger og tydeliggøre den klassiske danske sammenslutningsmodel, hvor kollektivitet, innovation og nye strømninger præsenteres, direkte fra kunstnerne selv.