Udstillingen Strejftog i arkivet er nedslag i Den Frie Udstillingsbygnings historie, som den manifesterer sig i Den Fries Arkiv. Udstillingen præsenterer elementer fra Den Frie Udstillingsbygnings udstillingshistorie og tager udgangspunkt i arkivets righoldige katalogsamling. Mens nogle udstillinger er blevet epokegørende, som Vilhelm Bjerke Petersens surrealismeudstilling i 1935, har andre aldrig fået en plads i kunsthistorien, som Kvindelige Kunstneres Retrospektive Udstilling i 1920. Udstillingshistorien er righoldig og modsætningsfyldt.
Den Fries Arkiv er en samling af materiale, der knytter sig til Danmarks ældste kunstnersammenslutning Den Frie Udstilling og Den Frie Udstillingsbygning, som sammenslutningen grundlagde. Ofte tilbyder arkivmaterialet blot brudstykker af information, spredte vidnesbyrd i form af breve, regnskaber, kataloger og fotografier. Tilfældigheder spiller ind, og den historie, der materialiserer sig i de efterladte og gemte papirer, billeder, breve mv. er både fragmenteret og mangfoldig. Fra breve om stenkast mod bygningen fra naboskolens elever til kunsthistorisk væsentlige diskussioner af Den Frie Udstillings kunstneriske linje. Arkivets præmis, det uafsluttede, brudfyldte og mangfoldige, er også denne udstillings præmis.
Strejftog i arkivet udstilles sideløbende med Den Frie 21 (Udstillinger). Her indgår ligeledes materiale fra arkivet, og udstillingen skaber på den måde brudflader mellem det historiske materiale og medlemmernes nye værker. De to udstillinger udgør det første udstillingsmæssige arbejde med Den Fries Arkiv.