På Den Frie har vi mange års erfaring i at undervise i samtidskunst for børn og unge. Her møder eleverne kunsten sammen med en udøvende kunstner, og vi tager altid udgangspunkt i en af vores aktuelle udstillinger. Vi viser omkring 16 udstillinger årligt, og op til tre udstillinger samtidig, så der er altid en ny kunstoplevelse i vente, i vores ikoniske udstillingsbygning.
Vi arbejder med praktiske øvelser i de historiske sale og i vores billedkunstværksted.
Den Frie ligger på Oslo Plads lige ved Østerport Station, og har til huse i et af Københavns mest bemærkelsesværdige, arkitektoniske bygningsværker tegnet af kunstneren J. F. Willumsen i 1898. Den Frie er skabt med fællesskabet og andelstanken som afsæt, og er fortsat den dag i dag ejet af kunstnere.
Praktiske detaljer
Forløbene varer to timer inkl. pause og koster 900 kr. Forløbene er tilrettelagt til en klasse ad gangen. Vi åbner for skoleforløb fra kl. 8.15.
Ved bestilling af undervisningsforløb kontakt venligst vores formidlingsansvarlige:
E: formidling@denfrie.dk
T: 33 12 28 03
For 0.-10. klasse, Sans Kunsten med en kunstner
Kom og vær med til at udforske samtidskunsten sammen med en udøvende kunstner, når vi igennem leg og bevægelse undersøger, hvordan kunst ikke blot skal opleves med øjnene, men også kan sanses med hele kroppen! Med workshoppen “Sans kunsten med en kunstner” er det personlige engagement, indlevelsen og lysten til at gå på opdagelse i kunsten omdrejningspunktet. Sammen udforsker vi bygningen og de udstillede værker og undersøger, hvordan kunsten i samtiden ikke blot kan ses, men også sanses, samskabes og reflekteres.
Særligt for udskoling og gymnasier, Hvad er, kan og gør samtidskunst?
Kom og vær med til at udforske samtidskunsten, når vi i fællesskab undersøger, hvordan kunst ikke blot skal ses, men også kan opleves med hele kroppen!
Hvad er, kan og gør samtidskunst? I Den Frie Udstillingsbygning opfatter vi samtidskunst som en visuel spejling af nutidens mangfoldige virkelighedsforståelser, sociale udviklingsformer, valgmuligheder og konstante foranderlighed. Samtidens kunst adskiller sig fra det øvrige mediebillede ved at stille spørgsmål frem for at give klare og logiske svar. Kunsten i samtiden er med andre ord en åben udtryksform, der kan sanses og italesættes på uendeligt mange måder. Med workshoppen er det personlige engagement, indlevelsen og lysten til at gå på opdagelse i kunsten omdrejningspunktet. Sammen udforsker vi bygningen og de udstillede værker og undersøger, hvordan kunsten i samtiden ikke “kun” kan ses og høres, men hvordan det fysiske møde med samtidskunstens mange fremtrædelsesformer kan være katalysator for uendelige refleksioner og diskussioner.