Navigate / search

KE13 – Kunstnernes Efterårsudstilling

12. oktober – 10. november 2013

 
KE er en traditionsrig begivenhed, som danner ramme om et væld af forskellige og hidtil ukendte værker fra kunstnerspirer i hele landet. Den Frie Udstillingsbygning huser igen i år udstillingen, der åbner på Kulturnatten fredag d. 11. oktober.
Kun ganske få dage før åbningen, finder den sidste og afgørende censureringsrunde sted. Vi kan derfor ikke på nuværende tidspunkt fortælle noget om de værker, man kan opleve på udstillingen. Det er først i sidste øjeblik, at vi ved, hvem der er kommet gennem censorpanelets smalle nåleøje – vi er lige så spændte som publikum, ansøgerne og deres familier.

En udstilling med et format som KEs, afspejler både dét, der sker i vækstlaget her og nu og selvfølgelig i lige så høj grad, hvad censorpanelet finder kunstnerisk interessant. I år består panelet af kunstnerne; A Kassen, Jesper Dyrehauge, Sophia Kalkau, Simone Aaberg Kærn og gallerist Mikael Andersen. Med deres faglighed og trænede blik for kvalitet og visualitet og den store diversitet i deres egne praksisser, bliver udstillingen ikke en samlet og stramt kurateret oplevelse, men derimod et kalejdoskopisk blik på årets tendenser. Stor set alle medier og stilretninger vil være repræsenteret, alle genrer, alle typer af tematikker og alle formater.

Den Frie Udstillingsbygning har gennem sin historie primært haft fokus på det nye og det fremadrettede og i mere end 100 år har KE været en af Den Frie Udstillingsbygnings vigtige institutioner. Lige siden oprettelsen i år 1900 har det været spændende og overraskende at opleve KE og se hvilke værker som er blevet blåstemplet.

Info

Læs mere om KE her