Navigate / search

Børn

Åbne værksteder og workshops for børn

I forbindelse med vores 8 årlige udstillinger afholder vi workshops og åbne værksteder for børn i selskab med forældre i vores formidlingsrum. Vi arrangerer forskellige aktiviteter og udforsker de materialer og tematikker, som børnene har mødt på udstillingen. Børnene inviteres ind i et kunstnerisk univers af leg, nysgerrighed og kreativitet ud fra tanken om at kunsten ikke kun skal opleves med øjnene men også kan erfares gennem hænderne.

Efterårsferie for børn: Sæt sanserne fri på Den Frie Udstillingsbygning i efterårsferien!

Kan kunst kradse i huden, rive i næsen eller gøre ondt i ørerne? På Den Frie leder vi sammen med børnene efter sansebombarderende værker i Kunstnernes efterårsudstilling 2013 (KE13). I efterårsferien er Den Frie Udstillingsbygning fyldt op med nye værker fra spirrende kunsttalenter, så der er nok at gå på opdagelse i iblandt vækstlaget i dansk samtidskunst. Med sanserne forrest og en sansekasse under armen skal børnene være kunst-jury og udvælge det mest talentfulde værk på årets KE13.

Hver dag kl. 14:00 – ca. 16:00 fra tirsdag til fredag i efterårsferien.
Fra 6 til 12 år.
Aktiviteten er gratis.

Tag nøglerne i hånden og gå på opdagelse

Besøg Den Frie og gå på opdagelse i udstillingen med vores tre spændende nøglebundter fyldt med opgaver og udfordrende spørgsmål. Nøglerne fungerer som en ny og sjov måde at gå til kunsten på for vores yngste kunstpublikum og kan bruges til at låse op for kunstværkerne på en legende og anderledes måde.

Nu kåres vinderne af sci-fi Novelleworkshoppen – fredag d. 6. september

Tidligere på måneden afholdte Den Frie en workshop i novelleskrivning i samarbejde med Movellas.com. Manuskriptforfatter Merlin P. Mann hjælper deltagerne med at skrive spændende sci-fi noveller. Der er spændende præmier på højkant fra Den Frie Udstillingsbygning og Danmarks ældste tegneseriebutik Fantask.

Vinderne kåres d. 6. september. Vi glæder os til at læse de spændende noveller.
Læs detaljerne for konkurrencen på Movellas hjemmeside.
 

Tidligere sommerarrangementer på Den Frie

Science fiction og samtidskunst – lørdag 29. juli – søndag 4. august

Hele sommeren kan man opleve mødet mellem science fiction og samtidskunst i udstillingen Stedet er Rummet i Den Frie Udstillingsbygning. Tag din mor og far, bedsteforælder eller ven med og gå på opdagelse i kunst, stjerner og sære universer.

Spacy Spilturnering – torsdag d. 4. juli

Børn og barnlige sjæle inviteres til spilturnering, når Den Frie spiller Xbox op ad husmuren udenfor en lun sommeraften kl. 22-24. Vi sørger for varme popcorn og godt humør. Vinderen af turneringen får to fribilletter til sommerudstillingen med hjem.
I tilfælde af regn, rykker vi inden døre.

Selvlysende Billedværksted – torsdag d. 11. juli kl. 12:00 – 17:00

Den Frie inviterer til en dag i billedværkstedet med selvlysende maling. Medbring din egen hvide T-shirt og lav et sjovt sci-fi motiv, der lyser i mørke.
Kl. 12 er der børneomvisning i udstillingen.
 

Skattejagt med superflotte præmier mandag d. 1. juli – lørdag 10. august

Hent dit kort i Den Frie Udstillingsbygning, på Østerbro Bibliotek eller Øbro Jagtvej bibliotek og gå på jagt på hele Østerbro.

Afslutningsfest – lørdag d. 10. august

Vinderne af novellekonkurrencen og skattejagten bliver kåret til fest på Krudttønden kl. 12. Der er mad og musikalsk sci-fi børneunderholdning fra bandet “Stjernekrigerne vender tilbage”.

Hold øje med løbende opdateringer her på siden.

Vi glæder os til at se dig!